Skip to content

In onze (Belgische / Nederlandse) provincie Limburg kunt u mooie wandelingen ondernemen. Wij hebben wij er 2 voor u uitgezocht.
Deze wandelingen vindt u ook terug op de website van onze vrienden: Wandelgids Zuid-limburg https://wandelgidszuidlimburg.com.
Het zijn de wandelingen met de nummers 770 en 1192.

Wandelroute 770
Tijdens deze heuvelachtige en panoramische wandeling loopt u omhoog naar de Montagne St. Pierre (Sint. Pietersberg) en loopt u naar een rotspunt met schitterend uitzicht op het Albertkanaal, de sluizen van de Wijngaardsberg waar u bij een picknickbank kunt pauzeren. Het laatste stuk gaat langs de Duivelsgrot en via leuke paadjes terug naar Kanne. Aan het eind is een leuk terras bij het gezellige eetcafé “De Sjötter”. Neem zelf proviand mee voor onderweg. Deze wandeling biedt mooie uitzichten. U kunt de route inkorten tot 7,7 km.

Wandelroute 1192
Tijdens dit heuvelachtig en verrassend rondje Kanne ziet u hoe mooi de omgeving is van dit dorp. U wandelt eerst een stukje over de Sint-Pietersberg naar de Duivelsgrot en dan loopt u via weilanden omlaag naar de Jeker. U passeert de achterkant van het mooie Chateau Neercanne en loopt u de Cannerberg omhoog waar u bij zitbanken schitterend uitzicht op het Jekerdal. Via leuk paadje langs de bosrand komt u bij het Albertkanaal en dan loopt u langs de Jeker terug naar het gezellige eetcafé “De Sjötter” dat aan een pleintje ligt. De eigenaars Angelina & Maurice heten jullie van harte welkom.

error: